sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Ihan pihalla, alku aina hankalaa.

Reilut puolitoista vuotta sitten valmistui meidän uusi koti ja siinä kylkiäisenä saimme tämän hiekkaisen ja kuivan männikkötontin. Olemme mieheni kanssa olleet aina innokkaita puutarhan harrastajia, mutta kokemusta meillä on vaan erittäin savisesta ja kosteasta tontista, missä kaikki hiekka, jos sitä tarvi, oli jostain tilattava.
Kaiken perustana uuteen puutarhaan tulisi sen helppohoitoisuus, ei enää valtavia perennapenkkejä eikä suuria nurmikoita. Asumme vyöhykkeen IV ja V rajalla, eikä kylmä merikään ole kaukana.
Tässä puutarhasuunnitelma jonka saimme talven aikana valmiiksi. Tästähän saa heti selville mitä haetaan ;)

Muistan kuin eilisen päivän, kun kylmässä vesisateessa ja tuulessa yritin tätä kaivuri-urakoitsijalle (joka ei ollut ennen kivipihaa tehnyt) selittää.
Katsotaa mitä siitä tuli..

Valitettavasti koko etupihan osalta metsänpohja jouduttiin kaivaa pois koska talotoimittajan rekat eivät sopineet muuten tontille ja maanpohja oli liian pehmeä.
9.5.2012 Hiekka jäljellä.Lisää hiekkaa

 Rakastan kiviä, niitä tuotiin muutaman kilometrin päästä 7 traktorin peräkärryllistä, kuvassa eka lasti.

Tyttären lapset Atte ja Nea asetavat kiviä..

11.5.2012 Tulevan laatoituksen alle sepeliä. Tuulee ja vettä sataa
 Siinä niitä kiviä pyöriteltiin. Hävetti olla koko ajan ja joka kivelle neuvomas miten päin sen pitäis pyöräyttää. Hiukan oli kaivuri pieni näihin hommiin.


12.5.2012 Lisää ihania kiviä!

Atte päällysmiehenä
Hiekan päälle ajettiin 3 rekkakuormallista ruopattua merenpohjaa, ettei nurmikko ja istutukset valu hiekkaan. Tässä mullan levitystä.
27.5.2012 Ihanat avustajat
Päätettiin sitten käyttää lomarahat siirtonurmeen:) n. 300m2 asentamiseen meni päivä, eikä se ihan niin näppärästi mene kuin monessa puutarha-ohjelmassa näkee. Työläintä oli laittaa kaikki palaset tiiviisiin puskusaumoihin.
Vihreä ryijymatto

29.5.2012 Valmis

 Näyttääkö futiskentältä. Nurmikon kasvusuunnasta riippuen tuli raitoja, mutta nurmikon kasvaessa ei niitä enää näkynyt. Kastelu aloitettiin samana päivänä ja jatkettiin noin kuukausi melkein päivittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti