sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Sitä parempaa kaurapuuroa

Leivontablogiksi sivuni ei ole muuttumassa, mutta poikkeus vahvistaa säännön. Halusin antaa teille kesän kunniaksi ohjeen kakusta jota en ole muuten kuin itse tehtynä saanut.
Tämä on siis Kaurapuuroa talon tapaan.

Piirakka kaurahiutaleista

Ohjeen kirjoitin talteen joskus reilut kakskytvuotta sitten ilmestyneestä Kotipuutarha lehdestä ja siitä asti tämä on ollut jokaisen kesän odotetuin herkku.

Ohje menee näin:
1 dl ruokaöljyä
6 dl isoja kaurahiutaleita (Elovena isokaura)
sekoita nämä keskenään

3 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
hivenen suolaa (n. 1/3 tl)
sekoita nämä keskenään.

3 munaa
2 1/2 dl sokeria
vaahdota nämä ja lisää vaahtoon vehnäjauho/leivinjaujeseos ja lopuksi varovasti käännellen kaurahiutale/öljy seos.

Levitä taikina leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle ja paista 225C n. 10-12 min.
Nosta pohja papereineen pöydälle jäähtymään.
Pohjaa kannattaa irrotella paperista veitsellä tai lastalla kun se on vielä hiukan lämminta.

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan (eikä haittaa vaikka nostovaiheessa halkeilee useampaankin palaseen), täytä väli  kermavaahdolla ja halkaistuilla mansikoilla.
Kermaa käytän 4-6 dl ja makeutukseen tav.sokeria ja vanilijasokeria, mansikoita 1-2 litraa.
Mukavaa makua saa myös, kun ennen kermavaahtokerrosta sivelee pullasudilla pohjaan lemon gurdia.























Mansikkaista viikkoa kaikille!

8 kommenttia:

  1. Onkohan kahvikutsu eksynyt matkalla :/

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen ohje, en muista tämäntapaiseen ennen törmänneenikään. Kiitos vinkistä: :) Ja kauniita kuvia on sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kuvat kertoo todellakin enemmän kuin tuhat sanaa ☺

      Poista
  3. Nam, herkullinen kaurapuuro. Täytyy kokeilla =))

    VastaaPoista
  4. Oo - näyttää todella herkulliselta, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista