sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Nää olis sitten ekat
Vuosientakainen neulonta innostus palasi ja muutamia töitä sain valmiiksikin. Vierähtihän siinä muutamakin tovi googlea selatessa, kun en aikaisemmin näitä pitsejä ole neulonut.

               Siksak-sukat:
               Ohje: Novita seitsemän veljestä-lehti
Lanka: seiskaveikka raita ja grafiitti 

Ohje oli kyllä tosi vaikea näin aloittelijalle mutta muutaman purkamisen ja uudelleen aloittamisen jälkeen pääsin ohjeesta jyvälle. Sukat lähtivät sitten siskolle synttärilahjaksi.

Edellisestä onnistumisesta innostuneena piti löytää uusi sopivan haasteellinen malli ja langat lähikaupasta. Löytämäni malli oli todella kaunis, hiukan arvelutti taitoni, mutta sivulta löytyi hyvin tarkat ohjeet, kiitos siitä:)Smokkirypytetty sukka
Ohje: Hääräämö
Lanka: seiskaveikka

Neulomisvimma vaan kiihtyy, vuoron saivat ihanat pinkit pitsisukat. Pitihän näissäkin aloitus tehdä muutamaan kertaan uusiksi ja välilläkin purkaa, lopputulos kuitenkin vaivan arvoinen. Varren resorin neuloin 1o 1n ja tuon oikean neuloin takakautta, ettei lopputulos tulisi liian löysä.Kerttu-sukat
Ohje: uhoava gnu
Lanka: seiskaveikka, 3,5mm puikot


Kirjoneuleetkin ovat olleet tekemättömien listalla noin 20 vuotta, eli oli aika päivittää tietoja. Löysin kauniin ohjeen ja lankojen värit olivat onnistuneet eli pakko laittaa puikoille. Samoilta sivuilta myös ohje kuinka erivärisiä lankoja kuljetetaan etteivät sotkeudu.Ruususukat
Ohje: Kardemumman talo
Lanka: seiskaveikka, puikot 3,5mmVälillä muutakin kuin sukkaa

Silmu-tuubi
Lanka: Novitan Silmu
Ohje: 110s pyöröpukoilla nro 6, suljettuna neuleena, n. 6 krs oikeaa ja 6 nurjaa, tätä vaihdellen kunnes korkeus n.20 cm. Tällä silmukkamäärällä tulee kaksi kierrosta kaulan ympäri.

Näinhän siinä kävi, pakko oli palata taas näiden sukkien pariin. Isäntä halusi itselleen myös sukat, voisivat olla ihan tavalliset. Joo, voisivat vaan eipä semmonen tikuttelu nyt maistu kun on vauhtiin päästy. Malli kuitenkin aika perus-sukka.

Kuvio-sukka
Ohje: Novitan sukkalehti, lanka seiskaveikka 3,5mm


 Tämä sukka on tehty viileiksi kesäilloiksi, malliltaan perus-sukka ja varsi lyhyenä kuten kesään kuuluu.


Kesäillan sukka
Malli:oma
Lanka: Novita Puro Batik, puikot 3,5mm


Nämä Nappisukat olivatkin tosi mukavat neuloa, vaikkakin pientä päänvaivaa tuotti ei niinkään kuvio vaan varsi joka neulotaan tasona, yhdistetään ja jatketaan normi sukanlapana.
Nappisukat
Ohje: Novitan sukkalehti
Lanka: Suomalainen sukkalanka, puikot 3,5mm

Pitäähän sitä pienillekkin jotakin. Vaaleanpunaista seiskaveikkaa ja virkatut koristeet. Ohje Novita lehtiTällaisia pitkävartisia sukkia olen pidemmän aikaa haaveillut. Aikaa neulomiseen kului enemmän kuin tavis sukkiin, mutta onhan varrellakin pituutta.
Palmikko-sukat
Ohje: Novita kevät 2010
Lanka: Janne, puikot 3,5mm

Kevään vihreää...
Pitsi-palmikkosukat
Ohje: Hääräämö
Lanka: seiskaveikka, puikot 3,51 kommentti:

  1. Ihanat sukat ja muutenkin hienon näköinen blogi! Taidanpa alkaa seuraamaan =)

    VastaaPoista