torstai 15. tammikuuta 2015

Ne on vaan niin äijät!

Otsikon nimi olis pitänyt olla joululahjaksi osa 3, mutten enää keherannut joulusta kirjoitella, joten tässä esitelyssä vielä yhdet tekeleet viimevuodelta.
Jussi-sukat matkasivat etelä-pohojanmaalle yllärilahjaksi veljelleni, ehkäpä tästä syystä juuri tämä kuvio:)   Jussikuvio/duutsonit ei ehkä ole niitä mun suurimpia suosikkejani, mutta näillä harmaan sävyillä näihin sai mukavan äijämäisen meiningin.

kirjoneulesukat, sukat miehelle

Perus-sukkaa seiskaveikasta, poikkeuksena puikkojen koko, jouduin nimittäin kutomaan nämä 4mm puikoilla. Toiset puikot oli lainassa ja kauhee kiire oli saada sukat valmiiksi ajoissa. Onneksi meikäläisen käsiala on senverran tiukkaa, että näistä tuli ylisuurilla puikoilla ihan sopivat.


   Jussi-sukat
Ohje: Novita, täältä
Puikot: 4mm
Lanka: Novita 7-veljestä 

Silmukoita 60, kuvio kudottu kuten ohjeessa, poikkeuksena toiseksiviimeisen tummanharmaan raidan jälkeen kavennettu 48 silmukkaan (tein tämän kolmen seuraavan kierroksen aikana).
Myös 10krs resori ennen kantalappua poikkeaa ohjeesta.

Kaikkien pitsipiiperrysten jälkeen oikein mukavaa kudottavaa ja isoilla puikoilla nopeasti senttej


8 kommenttia:

 1. Onpas komiat sukat :) ja hyvältä näyttää vaikka on 4mm puikoilla tehty

  VastaaPoista
 2. Ihanan äijämäiset ja sopii hyvin pohjanmaalle =))
  Hyvää jälkeä tuli 4 puikoillakin !!!

  VastaaPoista
 3. Jo on komeet Jussi-sukat - tosi hienot! Ja kiva tuo pieni hand made -merkki varressa!

  VastaaPoista
 4. On ne äijät, jopa niin äijät että alan ukolleni tekemään, mulla nimittäin tuo samanen lehti jossa ohje!!

  VastaaPoista
 5. Nyt Pohojalaasena pitää korjata että nämä ei ole Jussisukat...Puna-harmaat on Jussi-sukat, sini-harmaat Antti-sukat ja sitte on vielä musta-harmaatkin mutta niiden nimiä en muista

  VastaaPoista
 6. On kyllä tosi hienot! Tein itsekin yhdet Jussit lahjaksi, ja nyt teen jo toisia, kun mies haluaa myös. :)

  VastaaPoista
 7. Heippa! Upeat sukat, jotka puikoilla tulossa täälläkin. Törmäsin vain yhteen ongelmaan, tai en tiedä onko se ongelma..? Kun tuon salmiakkikuvion on tehnyt, niin sukan sisäpuolellehan tulee tosi paljon pitkiä lankoja. Haittaako ne sukkaa jalkaan laitettaessa? Olisiko ne ommeltava jotenkin kiinni vai vain antaa olla? Olisi kiva saada kommenttia..

  VastaaPoista
 8. Kiva että löysin tämän blogitekstin ja tiedon että joku on oikeesti kokeillut sitä novitan ohjetta. Uskaltauduin itse kokeilemaan ja nyt on sukat tulossa. Itselläni 3 puikot käytössä. Olis kyllä saanut olla vieläkin pienemmät. Tosi hyvännäköiset sukat oot saanu tehtyä isoilla puikoilla

  VastaaPoista