keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kantapään kautta opittua

...Kuten otsikko kertoo näin kävi. Magic-Loop:sta innostuin kun näin työkaverillani aivan käsittämättömän sukka-kutimen ja kirjan tästä varpaista varteen tekniikasta. Tätä ko. Melissa Morgan-Oakes:n kirjaa ei kaupoista löytynyt, siis tilaukseen ja muutama tuskallinen päivä odottelua. Valmiiksi olin ostanut 3mm, addin 100cm pyöröt ja langat.
Okei, sitten vaan tuulemaan. Eka harjoittelu ja purkaminen oli silmukoiden luonti, vaikkakin kirjassa oli hyvät ohjeet ja kuvat, mutta onnistuin. Seuraava haaste oli kirjan Aallokko-malli, tein pikkupalmikon ilman apupuikkoa, mutta onnistuin. Nämä oli pieniä ongelmia ennen kantapäätä, siis miten ei voi tajuta kirjoitusta eikä kuviakaan.
Lyhyesti: Sukan etu-ja takapuolella molemissa 24s, kantapäätä levennetään, että on 48s.Tänne asti meni suht hyvin, vaan sitten...lyhennetyt kierrokset?, silmukan sitomiset?, lankalenkit? Hei oikeesti, tein kantapään kahdesti ja aina kavennusten jälkeen mulla oli 17s, kuka vei mun 7s.
Tilanne tänä aamuna kun purkasin työtä ja vetasin pyöröpuikon pois.
 Mun oli pakko kutoo pieni tilkku toisella langalla, johon harjoittelin näitä lankalenkkien neulomisia. En raaskinu enempää tuhota varsinaista työtä.
Nähtävästi aivot on ollu narikas muutaman päivän, sillä ohjetta, sekä kirjoitettua että kuvallisia tutkimalla pääsin pikkuhiljaa jyvälle. Varsinkin tämä lankalenkin nosto ja neulonta viereisen silmukan kanssa olikin jotain muuta kuin olin "muka" ymmärtänyt.
Tätä sepustusta tulisi varmaan muutamakin rivi enemmän, mutta tämä riittäköön. Alemmassa kuvassa kaikki silmukat oikeilla paikoilla (ne kadonneetkin löytyivät).
Jos ja kun sukat valmistuu, laitan kuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti