lauantai 8. helmikuuta 2014

Rusetti palmikkopipo ja huivi

Taas on puikot heiluneet ja valmista tulikin tosi nopeesti, helppoahan se kun vaan neuloo suurilla puikoilla ja paksulla langalla.
Tietysti tämänkin neulomuksen aloitin ostamalla langat ensin ja sitten vasta miettimään mitähän näistäkin tekis, niinkuin tuo lankakomero ei pullistelisi jo entisistäkin hankinnoista. Joo, kokonaisen vaatekaapin oon jo vallannut näillä langoilla ja puolisalaa näitä "tarpeellisia"kassissa kotiin kannan :)
Rusetti-palmikon idean sain Novitan -sukka lehdestä, jossa se oli neulottu sukan varteen tasoneuleena, nämä sukat on blogissani aikaisemmin kuvattuna.
Lankahyllyltä (siis kaupan) löytyi ihanaa paksua Eskimo-lankaa, väri aivan herkku. Jotain extraa piti kehitellä ja laitoin metalli soljet jotka toimittavat nappien virkaa ja lisäksi kivat koristeet.Malli: Rusetti-palmikkohuivi ja pipo, oma 
Lanka: Drops Eskimo, 100% villa, 50g/50m, väri 05
Puikot: 7mm pyöröt

Puikkosuositus langalle on 9, mutta omistan vain 7mm ja näilläkin tuli ihan hyvää jälkeä kunhan vaan kutoo löyhästi. Huiviin lankaa kului 150g ja pituutta tais tulla n.120-130cm. Pipoon lankaa kului tupsuineen vajaa 100g.
Ohjettakin voin laitella jos joku sellaista kaipaa.
7 kommenttia:

 1. Todella kauniit neuleet ja ihanat mallit olet sommitellut! Väri on tosiaan upea ja kiva idea nuo rusettihakaset kaulahuivissa - ovat kuin piste iin päällä. Tuttua on täälläkin tuo lankahamstraus - uusia kauniita tulee hankituksi, vaikka entisiäkin on neulomatta läjäpäin:)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanannäköiset! Minä olisin todella iloinen ohjeesta, jos vain viitsit laittaa. Mistä hankit nuo hakaset? Käyvät todella hyvin tuohon huiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Sattuipa sopivasti. Olen lähipäivinä postaamassa lasten rusettipiposta ja laitan ohjeen siihen. Malli sama kuin tässäkin. Valitettavasti hakasten ostopaikkaa en enää muista.

   Poista
  2. Kiitos! Sattui täälläkin sopivasti, kävin kangaskaupassa muilla asioilla ja satuin vilkaisemaan kassapöydän lasinalaisia antimia, ja siellä ne olivat, soljet, hakaset, koristenapit... mukaanhan niitä lähti :)
   terv. Kadi

   Poista