sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Nuku nuku Nurmilintu, väsy väsy...

Kylläpä jonkun neulomuksen valmiiksi saaminen kestää.

neulottu huivi


Näin kävi Nurmilinnulleni. Vika ei suinkaan ollut ohjeessa joka oli erittäin selkeä,  vaan kutojassa. Huivin aloitin varmaankin joskus lokakuussa ja kudoin sitä kotona, automatkoilla ja joskus töissäkin,. Moneen kertaan kaivoin huivin tekeleen milloin mistäkin piirongista ja päättäväisenä aloittelin uutta kierrosta, mutta eipä aikaakaan, kun löysin itseni tonkimasta lankakomeroa, silmissä hullun kiilto ja mielessä uudet sukat, lapaset, pipot ja lankojakin vois tilata, vai järkkäisinkö tämän kaapin:). Argh...miten se voikaan olla meikäläiselle niin vaikeaa kutoa noita vain ainaoikein kierroksia, menee nähtävästi hermot pelkkään yksitoikkoisuuteen.
Onneksi siinä oli pitsiä välissä, muuten olis vieläkin puikoilla.

Ja minä niin haaveilen kutovani joskus neulepuseron tai villatakin. Eli, olkaa niin ystävällisiä ja muistuttakaa ettei se taida todellakaan olla mun juttu.

Huivi valmistui lopulta vuodenvaihteessa ja sehän näyttääkin melkein yhtä hyvältä, kuin blogeissa mistä sitä olen ihquttanut.Huivin päättelyn nypyt tuottivat hieman päänvaivaa, enkä sitä olisi pelkkää ohjetta lukemalla selvittänyt. Onneks netistä löytyi ja reunasta tulikin mukavan joustava.
Pingotukseen käytin isännän ostamia kaasuhitsauspuikkoja, hinnaltaan tosi edulliset ja toimivatkin tässä tarkoituksessa oikein hyvin.Nurmilintu

Ohje: Heidi Alander, täältä
Lanka: Wollmeise DK, väri So long kitty
Puikot: 4mm
Lankaa kului 185g.

Fiilis kaikesta huolimatta jäi positiiviseksi ja seuraavaan huvimalliin on langatkin jo ostettu. Ennen sitä kuitenkin paljon jotain muuta.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)

11 kommenttia:

 1. Ihana, ihana Nurmilintu ja kaunis hehkuva väri - kannatti sinnitellä valmiiksi!

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniin värinen Nurmilintu! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi ja väri minun makuun =))

  VastaaPoista
 4. Huivista tuli upea, ei muuta, kuin nyt puseroita neulomaan!

  VastaaPoista
 5. Upea on huivi ja loistavan värinen. Olet kuvannut sen kauniisti!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille! Eihän hyvästä ohjeesta huonoa huivia voi tullakkaan. Haasteellista tämä talvikuvaus, aika lähellä on oikeaa väriä, ehkä luonnossa vielä syvempi väri.

  VastaaPoista