keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Tähti tuplat

Niin, tiedättehän mun lapasinnostuksen. Tällä kertaa löytyi käännettävät tuplalapaset. Koska ohje ensisilmäyksellä näytti tarpeeksi vaikealta, olin myyty. Tässäpä urakkaa ja uuden oppimista kerrakseen.
Enhän toki ohjeen tekijää, Lankapirtin Matleenaa voi moittia siitä, että oli niin hyvän ohjeen kirjoittanut. Lapaset kun valmistuivatkin pikavauhtia. Tarkkana sai kuitenkin silmukoiden kanssa olla ja kun tuli vielä valittua liian lähellä toisiaan olevat värit ja liian teräväkärkiset puikot, ei se iltahämärässä aina niin helppoa ollut (kuvissahan nuo näyttävät  erottuvan ihan hyvin). Mielenkiinto säilyi kyllä alusta loppuun saakka.


Tuplalapaset ohjeTuplalapaset ohje

Tässä tekniikassa onkin vain taivas rajana mitä kuvioita haluaa, koska mitään pitkiä langanjuoksujahan ei tarvitse tehdä. Minä halusin tehdä tälläkertaa tähdet. Kuvion bongasin Pinterestistä. Ihan nappiin tähden valinta eikä sijoittelu mennyt, mutta tämähän olikin tekniikka harjoittelua.

Kääntölapaset

Kämmenpuolelle kudoin vain sen verran pilkkuja, että lapaset pysyvät kiinni.


Peukaloon vaihdoin sukkapuikot( muu osa lapasesta pyöröillä) ja kudoin sen ihan ohjeen mukaan. Kuvassa peukalo valmistumassa. Peukalon aloituslangan päättelin jo 3 krs jälkeen.  Kuvan beige peukalo oli valkoisen peukalon kutomisen ajan työnnettynä lapasen sisään ja tuosta päättely langasta se oli helppo vetää ylös.
Kavennusten jälkeen pujotin langan neulalla silmukoiden läpi ja koukkasin parin silmukan läpi , (ei kuitenkaan niin, että se näkyisi toisella puolelle) alemmasta peukalosta, että sain sen jäämään toiseen peukaloon kärjestä kiinni.

Tähti tuplat
Malli: Omaa ja lainattua
Lanka: Gjestal Maija, beige ja Sandnes Garn Alpakka, valk
Puikot: 2,5mm pyöröt, peukalo 2,75mmOhjeen mukainen silmukkamäärä 40s. Lankaa kului yhteensä 76g. Beigeä 35g ja valkoista  41g. Koko S
Näitä pitäis kyllä kokeilla joskus uudestaan, toisenlaisella peukalolla ja jollain mehukkailla väreillä.

16 kommenttia:

 1. Voi miten kivat lapaset! Nuo tosiaan on varmaan lämpöiset, voisin itsellekin ottaa työn alle. Upeita nuo siun aiemmatkin lapaset, en voi kuin ihailla kirjoneuleita

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanat, ottaisin kyllä heti. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sain sinut lukijaksi. Tulen kyllä vastavierailulle sinne Aurinkokujalle : )

   Poista
 3. Vau, tulipa hienot! Ja kiva kuulla, että ohje on OK ja hyvnpä tuon olit sisäistänytkin. :) Itse olen tehnyt tuplalapasia vain sukkapuikoilla ja kun joku on kysynyt, voiko tehdä magic loopina, siihen en ole osannut vastata muuta kuin "luulen niin, kannattaa kokeilla".
  Ihania lapasia sinulla näkyy olevan enemmänkin, tuossa alempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs se on tehdä hyvillä ohjeilla. Mä oon niin ihastunut looppaamiseen , että vain harvoin käytän sukkapuikkoja.

   Poista
 4. Voi että miten ihanan näköiset lapaset ja varmaan myös lämpimät! Tuplaneule on omalla listallanikin, jospa näiden kauniiden lapastesi innoittamana rohkaistuisin kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää tämä talvi vielä jatkuvan, joten hyvin vielä ehdit monetkin tuplat tehdä.

   Poista
 5. No nyt kyllä iski mielenkiinto näitä lapasia kohtaan, kävin jo Matleenan ohjetta kurkkimassa. Tuplalapasten teko on ollut mielessä jo pidempään. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Jep, pitäisi tämäkin kokeilla. Tuollainen yksinkertainen on varmasti ekas hyvää tehdäkin ett oppii tekniikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Mutta seuraavaan lapaspariin sitten rutkasti lisää kuvioita ; )

   Poista
 7. Kauniit ja varmasti lämpimät.
  Enpä itse ole koskaan kaksinkertaisia neulonut ..

  VastaaPoista
 8. Jaahas, onpas kauniit ja varmasti lämpimät lapaset. Kauniisti neulottu!! Voipi olla että kokeilen tehdä!!

  VastaaPoista
 9. Tyylikkäät tähtilapaset, varmasti tosilämpimät!

  VastaaPoista