lauantai 24. syyskuuta 2016

Filit

Onkohan kauniinpaa silmukkaa, kuin takareunasta kudottu oikea silmukka. Siis se kiertäen oikein.  Niin yksinkertainen, mutta minne sen ikinä kutookaan, muuttuu vaatimattomampikin neulepinta aivan luksukseksi.

Fili socks

Niin kuin nyt tässä. Vaikka neulepinnassa vaan nurjia ja oikeita, oon niin tykästynyt. Täytyy vissiinkin   kutoa  sukat pelkkää resoria.


Tulihan näihin  sukkiin muutakin. Pieniä palmikkorinkuloita.


Sieltä pitkältä, pitkältä "pakko joskus tehdä" listaltani löytyi nämä Ravelrystä löytämäni  Fili-sukat.  Ohje olikin odottanut sopivaa lankaa ja kun posti toi tätä Louhittaren Luolan keltamultaista Väinämöistä, niin samana päivänä ne oli puikoille laitettava.

Ohje oli ehkä hiukan erilainen kuin olin luullut tilaavani. Samalla sivulla on nimittäin kuva, jossa toisen sukan oikeat ja nurjat on noita palmikkoja. Asiaa tutkittuani totesinkin, että näiden pariksi voi kutoa Kili- ohjeella sukat, joissa palmikot on toisin. No, en nyt enempää raaskinut ohjeesta maksaa, joten tein Filit peilikuvina. Viitseliäs jos olisin ollut, niin samasta ohjeesta varmaan nuo Kilitkin saisi pienellä pähkäilyllä kudottua.


Ohjeesta poiketen lopetin palmikot ennen kärkikavennuksia. Jotenkin ajatus palmikoista varpaitten päällä ei ole mun juttu.

Filit

Ohje: täältä, Ravelry , Fili socks by Claire Ellen
Lanka: Louhittaren Luola, väinämöinen, väri keltamulta
Puikot: 2,25mm

Lankaa kului 65g.

20 kommenttia:

 1. Kyllä on kauniit sukat. Väri sopii hyvin tähän malliin. Kuvio näkyy hyvin.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Oot kyllä aivan oikeassa, kiertäen oikea silmukka on kyllä todella kaunis, aina.

  VastaaPoista
 3. Nätit sukat. Oikeassa olet, että takareunasta neulottu oikea silmukka antaa neuleelle ihan toisen ulottuvuuden kuin normioikea. Ihan tavallinen resorikin on jotenkin hienomman näköinen kierretyllä neulottuna.

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit. Hyvä fiksaus. Todellakin malli on nätti juuri noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän tästä ohjeen tekijää. Onneksi tätä voi soveltaa melkeinpä mihin vaan.

   Poista
 5. Onpa todella nätti malli.
  Minustakin kiertäen kudottu oikea silmukka on todella hieno. Nykyisin kudon aina esimerkiksi resoreissa oikeat kiertäen. Samaten useimmiten lopetan kuvion sukan kärjessä ennen kavennuksia, sillä minusta sukasta tulee nätimpi niin. Makuasia tämäkin.

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat ihanassa värissä =))

  VastaaPoista
 7. Kertakaikkisen herkulliset sukat!

  VastaaPoista
 8. Ihanan väriset, kauniit sukat!

  VastaaPoista
 9. Ihania palmikoita tässä ja edellisessäkin kirjoituksessa.

  VastaaPoista