perjantai 4. marraskuuta 2016

Huivissa Briochea

Melkeinpä voisin olla rinta rottingilla.Ja oonkin. Tämä oli varmastikkin vaikeimmin tajuttava neuleohje, mihin ikinä olen törmännyt. Jo neuleen perusjuttu, eli patenttineule oli tuntematon käsite.


Kaikkihan alkoi ostamastani Nancy Marchantin kirjasta Knitting Fresh Brioche. Selailin kirjan 75 erilasista mallineuletilkkua, ajatuksena neuloa jotain suurta ja näyttävää huivia. Mitä enemmän selasin, sitä pienemmäksi muuttui mielessäni myös huivi.
Kun langat oli jo valmiina, niin mitäpä sitä miettimään.
Ensin opetteltiin "Two-Color Italian cast on" ja perus patenttineule kahdella värillä. Kirjassakin neuvottiin kutomaan ensin ihan peruspatenttineuletta ja opetella kääntämään työ lankoineen niin, että reunoistakin tulee siisti. 

Sitten varsinaiseen briossiin. Valitsin kuvioksi S-Twist, sieltä kirjan helpoimmasta päästä olevan neulemallin. Tässä malissa opettelin mm.tällaiset lyhenteet brLsl dec ja brkyobrk. Onneksi näitä ei tarvitse opetella lausumaan:)
Huivin neuloin samalla silmukkamäärällä kuin ohjeen mallipala oli neulottu. Ohjetta luin sekä sanallisesta, että kaaviosta. Kirjan kuvat näissä kaventamisissa ja lisäyksissä toimi yllättävänkin hyvin ja youtubekin antoi lisäinfoa.


Lopulta nämä kaikki opit loksahti kohdalleen ja sain yli puolet huivista neuloa ilman ohjetta. Purkamisesta en kerro enempää kuin, että haasteellista hommaa.

Loppuun vielä päättelykin uudella tavalla, Italian Bind-off. Tällä päättelytavalla saa tosi kaunin ja joustavan reunan.

Two-Color Italian cast-On

Italian Bind-Off

Kanerva-briossihuivi

Ohje: Oma ja S-Twist, Knitting fresh brioche
Lanka: Sandnes Garn, alpakka, väri kanerva ja Madelinetosh sport, väri Composition Boog Gray.
Puikot: 4,0mm 27silm.

Lankaa kului yhteensä 90g.


Kaikesta alkuvaikeudesta huolimatta tämä briossi ei jää viimeiseksi. Kertaushan on opintojen äiti ja siksikin uusi huivi on jo puikoilla. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan!

26 kommenttia:

 1. Huivisi on kaunis.Ole ihmeessä pollea. Meillä on näköjään saman aiheen ja kirjan teemaviikot menossa. Kivaa eikö ?

  VastaaPoista
 2. Kannattaakin olla ylpeä - upea huivi!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis ja upeat värit!

  VastaaPoista
 4. Todella upea huivi ja ihanat värit! Uskaltaisinkohan sitä joskus itsekin kokeilla tuota briossia, on niin houkuttelevan kaunista.

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi ja tykkään sen väreistä =))

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi tulikin.
  Minä olen yrittänyt neuloa kämmekkäitä tuosta Puikkomaisterin Lapaskirjasta tuolla tyylillä mutta ei aukee, ei. Patenttia olen joskus yli 30v sitten neulonut mutta sekin on unohtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon lapaskirjaan pitäisikin tutustua, kiitos vinkistä. Uskon kyllä, että se ohje vielä sinulle aukeaa. Pitihän tuota muutamaa silmukkaa itsekkin päiväkaupalla miettiä : )

   Poista
 7. Onnittelut haasteen selättämisestä! Kauniit värit ja vallan hieno kaulauivi.

  VastaaPoista
 8. Aivan loistava väri valinta. Tykkään niin ja joo haastavalta näyttää toi kuvio,mutta sinä teit sen, Onnea siitä :)

  VastaaPoista
 9. Ihana huivi ja ihana väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
 10. Upea huivi! Minulla on vielä tuo tekniikka kokeilematta.

  VastaaPoista