maanantai 21. elokuuta 2017

Tour-de-sock Mosaic Marbles

Mosaiikkineuletta eli nostetut silmukat. Kiva kun tuli neljännen etapin sukiksi sellainen malli, joka oli tuttu entuudestaan. Eipä tarvinnut kuuklen puoleen kääntyä kertaakaan.

Mosaic marbles socks kerrosrivinousu sukat

Ihan tavallista sukkaa varresta alkaen ja ranskalaisella kantapäällä. Nostetut silmukat ei tuonut sinänsä mitään uutta, mutta värien vaihtumiskohtaan ohjeessa annettin hyvä vinkki jota käytän varmasti jatkossakin.

Kerrankin oli tarpeeksi kokovaihtoehtoja, peräti kuusi eri silmukkamäärää. Kudoin omani 68 silmukalla ja se olikin oikein sopiva, mutta kun säännöissä on tuo minimi kierrosmäärä, tuli näistä itselleni tietenkin sentin pari liian pitkät. En nyt ole päättäny puranko kärkikavennuksen vai annanko nämä eteenpäin.

kerrosrivinousu sukat mosaic marbles

Kuten kuvasta näkee niin hieman löpöttää.

Lomareissulla käväisin Snurressa täydentämässä lankavarastojani ja sieltä lähti mukaani mm. näiden sukkien langat. Harmi kun kuva ei kerro kaikkea. Langan vyötteessä lukee näin, 15% kid mohair, 15% Mulberry silk, 50% Merino wool ja 20% polyamide. Eikö kuulostakkin ihanalta. Tuo silkki tuo lankaan niin kauniin hohteen.
Langan kestävyydestä ei tietenkään ole vielä mitään tietoa. Toivottavasti kestää sukissa, mutta on tätä huivilangaksikin ostettu. Niin, aivan unelma puikollakin, tästä langasta tulisi tosi upeat palmikot.

Kävihän näissä sukissa pieni källi. Kudoin näitä yhtäaikaa, mutta eri puikoilla. Olin sitten kutonut  sukat niin pitkälle, että yksi kuviokerta puuttui molemmista sukista. Kudoin toisen sukan kärkikavennukseen asti, pidin paussin ja minä onneton otin saman sukan työnalle uudestaan.

Mielessäni sitten ihmettelin, että kylläpä sukan lavasta tulee tosiaankin pitkä. Sovitin sukkaa ja voi paska *100, ei ihme että oli pitkä, 24 krs ylimääräistä. Heitinpä sukan koppaan ja lähärin nukkumaan. Aamulla sitten purkasin illan ahkeroinnin. Kaikesta huolimatta sijoitus oli peräti 80:s.

Mosaic Marbles Socks

Ohje: Ravelry/Kristen Hall
Lanka: AFRICAN EXPRESSIONS SOUL
väri: Harmaanruskea 7062 ja lohenpunainen 7169
Puikot: 2,25mm ja kärki 2,0mm

Lankaa kului harmaanruskeana 50g ja lohenpun. 24g.  Kokoa sukille tuli 38-39.

8 kommenttia:

 1. Hienot! Kuulostaapa tuo lanka ihanalta.

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä tosi kivannäköinen mosaiikkimalli.

  VastaaPoista
 3. kauniit sukat! Ohje otettu ylös

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat ja ihana väriyhdistelmä =))

  VastaaPoista
 5. Kauniit! Ihana väriyhdistelmä. Tämä malli on minusta paljon kauniimpi kuin se viime vuoden Tourin mosaiikki.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista : )
  Tämä malli löytää tiensä uudelleenkin puikoille, värit kun vaihtaa, niin aina ihan erilainen sukkapari.

  VastaaPoista
 7. Hienot sukat�� On noissa tekemistä,näppärä olet! Mukavaa elokuun jatkoa:)

  VastaaPoista