sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Vähillä grammoilla paljon lämpöä

Aivan liian nopiasti tulikin näin keväiset ilmat (+7 tänään). Helmikuun alkupuolella kun nämä kirjoneulesukat kudoin,  näytti talvi vielä jatkuvan ja sukkienkin kuvio sopi talvisille hangille. Taitaispa vaan tulla hiki varpaille näissä sukissa, joten sukkakoppaan joutavat odottelemaan seuraavaa talvea.

säpinää sukkiin


Mitään uutta ja ihmeellistä ei ohjeessa ollut, ainoastaan varren aloituksen opettelin tekemään virkatusta ketjusilmukkaketjusta. Ensimmäisessä sukassa olin enemmän ja vähemmän hukassa, miten silmukat nostetaan ketjusta. Periaatehan on, että taitteen reunat kudotaan nurjatpuolet vastakkain kiinni toisiinsa, purkamalla ketjusilmukkaketjusta vuorollan yksi silmukka, siirtämällä se vasemmalle puikolle ja kutomalla  2 oikein yhteen ( puikolle asetettu s ja 1s puikolta).

 Niin, olin siis luonut silmukat väärin ketjusilmukkaketjuun, eikä se sitten tietenkää purkautunt, muuten kuin saksien ja muutaman huolella valitun kirosanan kanssa. Uskotteko, jos sanon aikaa kuluneen tähän reilu tunti ja valmiina vain yksi suksnsuu. Toisessa onneksi järki juoksi tai siis luin kuvaohjeen huolellisesti  ja taite valmistui pikavauhtia. Ihan näppärähän tuollainenkin aloitus on, siisti ja kiristämätön.


Pohja tehtiin eri kuviolla. Lapaosan kuviota muutin hiukan kohdasta missä päälliosan kuvio vaihtuu pohjaan.Varren kirjoneuleosuuden kudoin nurjalta, siitähän kerroinkin tässä

Kirjoneulesukat Alhambra
Ohje: Kirjasta Säpinää sukkiin
Puikko: 2.25 mm
Lanka: ALIZE superwash valkoinen ja Austermann Step, aloevera/jojoba väri 134

Langankulutus, valkoinen 43g ja värillinen 29g

Hiukan muutakin
Tämähän ei ole varsinaisesti kissablogi, mutta Romeosta nyt laitan kuvaa. Jos sukkien kuvaaminen on välillä vaikeeta, niin tämä kisu se osaa kyllä poseerata. Hiukan ylimielisinä katseineen seuraa emännän blogikirjoittelua...haluaisi varmaan puuttua kirjoitusvirheisiin jos vaan osaisi:) Toivotamme Romeon kanssa aurinkoista viikkoa kaikille!


7 kommenttia:

 1. Aurinkoista viikkoa sinnekin ja niin komia Romeo! Teidän pitäisi tulla meillä käymään, saisi meidän Jammi seuraa :). Jammilla ihan samanlainen ilme kuin teidän Romeolla :)

  Ja kauniit on sukat!

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä ihan pro - todella kauniit sukat olet neulonut taas! Ja hieno kantapään malli - ja toteutus!

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat jälleen! Tykkään tuosta kantapäästä! Mullakin taitaisi ohje siihen löytyä. Ei ole tullut vaan kokeiltua! Ihanan pörröinen Romeo. Meillä on kaksi maatiais kissaa ja yksi villakoira!

  VastaaPoista
 4. Oih ♥
  Ihastuttavat sukat jälleen.
  Ja miten suloinen kehrääjä :)

  VastaaPoista