tiistai 24. maaliskuuta 2015

Keväthuuma sukat

Kaikenkirjavien sukkien jälkeen oli suorastaan nautinnolista kutoa nämä Tiina Kuun Keväthuuma sukat. Mallissa ei ole mitään liikaa eikä mitään liian vähän.

palmikkosukat wollmeise

Ensimmäisenä ohjeessa oli teksti "Lue ohje huolellisesti läpi ennenkuin aloitat työn" siis tämä oli niin tarkoitettu mulle. Okei... luin ohjeen, silmukkamäärät yms,  kantapäänkäännös lyhennetyin kierroksin käyttäen shadow wraps- tekniikkaa. Siis what? Kiinostukseni ohjetta kohtaan nousi, tästä on otettava selvää. Nautin nimittäin suuresti tällaisista uusista haasteista.
 Ohjeen kirjoittaja antoi kyllä vaihtoehdon ja kantapään saa kutoa muillakin tekniikoilla missä on käytetty lyhennettyjä kerroksia.
Tätä uutta tekniikkaa en rupea tässä tarkemmin selvittämään, mutta sukkien ohjeen ja googlen kanssa pärjäsi vallan mainiosti. Kantapään käännöksestä tulee näin tehtynä lähes huomaamaton ja tekniikkana ei ole ollenkaan vaikea. Suosittelen!


Kantapään reunoihin tehtiin näin sievät silmukat ja jalkapöydän päällä, vain ulkoreunassa, kulkee palmikko.


Sukka aloitettiin varpaista, tein kaksi yhtäaikaa.


Sukat kudottiin peilikuviksi ja molemmille sukille oli omat kaaviot, kantapäässä käytettiin samaa.

Keväthuuma
Ohje: Keväthuuma by Tiina Kuu, täältä*
Lanka: Wollmeise Twin, väri magnolie 
Puikot: 2,5mm

Lankaa kului 69g ja ne on kudottu kokoa 37-38

14 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sukat!
  Katselin tuota mallia juuri ja ajattelin, että vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, että tuota on kokeiltava, kunhan nyt saisin jotain keskeneräisistä neuleistani ensin valmiiksi ;) mä voin kyllä kompastua heti siihen ekaan kohtaan, joka kuului, että lue ohje huolellisesti läpi ennen kuin aloitat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi. Joo, taidetaan olla liian malttamattomia.... korjasin muuten tekstiä tuossa postauksessa. Sukat aloitetaan varpaista eikä varresta. Sen siitä saa kun ei laita heti edes jotain muistiinpanoja ylös:)

   Poista
 2. Kauniit sukat ja siisti työn jälki!

  VastaaPoista
 3. Ensinnäkin ihanan väriset. Olen jotenkin itse hurahtanut tuohon violettiin :) . Kaunis kuvioiset ja yksityiskohtaiset! Tykkään, tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään myös väristä, onneksi sitä on vielä jäljellä johonkin pieneen kutimeen.

   Poista
 4. Ihanat köynnössukat - hurmaavan väriset, ja mahtavan kaunis malli!

  VastaaPoista
 5. Onpa niin mun väriset sukat ja malli ihanan erikoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näyttää väri miellyttävän monia ja ihana se onkin.

   Poista