sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Popcorn-virkkaus ohjeineen ja tyynyn tuunausta


Löysin Kotivinkin-nettisivuilta virkatun peiton ohjeen ja kun on virkkuumania, sitähän käytetään hyväkseen , muttei niin paljoa, että peittoa alkaisin väsäämään, vaan tällainen pienempi ajankulu. Palaset oli kyllä nopeita tehdä, mutta aikaa tähän kului kuitenkin melkein kuukausi. No lomalla ei tarvi kiirehtiä.Tein alkuperäistä ohjetta pienempiä palasia, sekä muutin hiukan viimeistä kierrosta.
Palaset on virkattu yhteen ja kiinnitetty valmiiseen tyynyyn, johon lisäsin myös reunapitsin. Ehkäpä jos tyynyn kangas olisi ollut ihan vitivalkoinen olisi lopputulos ollut vielä parempi.

Itse ohjeeseeen:
Huom. Popcorn= virkkaa 5(6) pylvästä  kjs lenkkiin, nosta koukku pois viimeisestä pylväästä, siirrä se pylväsryhmän ensimmäisen pylvään ylimmän silmukan läpi, ota jätetty silmukka myös koukulle, tee langankierto ja vedä lanka molempien silmukoiden läpi, kiristä.
1. Virkkaa 4 kjs ja sulje renkaaksi ps:lla
2. Virkkaa  renkaaseen 6ks ja yhdistä ps:lla ensimmäiseen ks:aan.
3. Virkkaa 3kjs(on eka pylväs), virkka vielä 4 pylvästä ja yhdistä popcorniksi, 3kjs, 5p:n popcorn seuraavaan  ks:aan, taas 3kjs....yhdistä viimeisen 3 kjs:n  jälkeen kierroksen alkuun ps:lla. Lopuksi rinkulassa pitäis olla 6 popcornia joiden välissä on 3kjs.


4. Virkkaa 3kjs ja 4p yhdistä popcorniksi, 3kjs, samaan  kaareen toinenkin 5p popcorn, 3kjs...eli joka kaareen kaksi popcorn ryhmää, ja aina väleijin 3kjs. Lopuksi yhd.ps:lla kierroksen alkuun, nyt pitäisi olla 12 popcorniaja samanverran kjs kaaria.


5. Virkkaa samaan kaareen 3kjs, 5p(=6pylvään popcorn), 3kjs, 6p-popcorn, 3kjs. Seutaavaan kaareen yksi 6p-popcorn, 3kjs jatketaan vuoroitellen näitä ryhmiä. Lopuksi pitäisi olla 18 popcornia valmiina.
Viimeisen kierroksen eli itselläni tämän valkoisen tein seuraavasti:
Kun viimmeinen krs. on yhdistetty ps:lla, virkkaa 3kjs+2p, 2kjs+3p samaan kaareen, kahteen seuraavaan kaareen 2pp molempiinn näitä jatketaan kierros loppun ja kierros lopetetaan ps:aan.Lopputulos pitäis näyttää kuusikulmiolta, jos ei, niin tekijässä ei olevikaa, vaan ohjeessa:)

Tyynyn tuunauksen tein siis valmiiseen tyynyyn missä ei ollut vetoketjua yms. aukkoa sisätyynyn poistamiseksi.
Tein sitten näin. Harsin koko tyynyn ympäri n. puolen sentin pituisilla tikeillä, käyttäen tylppää neulaa ja samaa lankaa mitä itse virkkauksessakin. Näihin tikkeihin virkkasin 2ks ja 2kjs. Kjs:t tuli tietenkin kohtaan missä ei ollut tikkiä ja näin sain koko reunan yhtenäiseksi.
Viimeisellä kierroksella virkkasin vuorotellen kjs-kaareen 5p ja 2ks.Palat yhdistin virkkaamalla nurjat puolet vastakkain ja lopuksi koko työn huolittelin virkkaamalla ks. ynpäri ja lisäämällä aina kulmaan 5kjs:n lenkin.
Koko komeuden kiinnitin tyynyyn muutamalla pistolla näistä ketjusilmukka lenkeistä.
Popcorn-virkattu tyyny
Malli: Oma sovellu , alkuperäinen täältä
Koukku 3,0 mm
Lanka: RICO design, essentials cotton 50g/130m, 100% puuvilla
Lankaa kului värillisiä 50g molempia ja valkoista hiukan reilummin.

Tämän sepustuksen jälkeen kunnioitan entistä enemmän henkilöitä, jotka meille ohjeitaan kirjoittavat!


Kommentteja ja kysymyksiä otetaan mielellään vastaan.


8 kommenttia:

 1. It's awesome to visit this website and reading the views of all mates concerning this article, while I am also zealous of getting knowledge.


  my web page; home makeover ideas (www.homeimprovementdaily.com)

  VastaaPoista
 2. Virkkausmalli on hyvin kaunis ja idea yhdistää kangasta ja virkkausta tällä tavalla aivan ihana! Sitä haluaisin kyllä matkia!

  VastaaPoista
 3. Kiitos selkeästä ohjeesta, tämä menee tekolistalle :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis tyyny - kivasti yhdistetty virkatut palat kankaaseen! Hieno idea ja hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 5. Upea tyyny!! Hemaisevat värit. Luulin ensin kun satsoin omaltasivultani pientä kuvaa et olet tehnyt mansikka kakun :) :)

  VastaaPoista
 6. Kaunista virkkausta, mutta minulla kyllä kipeytyisivät ranteet tuollaisesta.

  VastaaPoista
 7. Olen jo kokeillut ja ihastunut popcornkukkien tekoon :)

  VastaaPoista