perjantai 25. heinäkuuta 2014

Tuolin tuunaus yms.

Välillä pitää heittää kutimet nurkkaan ja vaihtaa toisenlaisiin askareisiin. Huonekalujen tuunaaminen on kyllä yks mun lemppareista ja sitä tulis harrastettua enemmänkin jos vaan omistaisi vähintäänkin kartanon, minne kaikki mahtuis.
Anyway, mökillä, saunan takana , kökötti tällainen isännän vanha koulupöydän tuoli. Olihan se siinä silmien edessä ollut vuosikaudet, mutta nyt vasta jostain se kuningasidea tuli.
Tuoli raasu oli kokenut niin monen kesän kuumuudet ja talven pakkaset, ettei toppaukset oikein olleet enää kuosissaan.

Tuunattiin sitten tästä tuolista jakkara. Isäntä leikkas rälläkällä koko selkänojan pois ja hitsasi pohjaan vähän lisää rautaa (kestää mammankin kesäkilot). Kansi tehtiin vanhoista lattialankun palasista, jotka liimattiin yhteen, sahattiin ja hiottiin.
Tuolin jalat halusin pitää ihan koskemattomina vain kierteet rasvattiin.
Kyllä tässä nyt kelpaa istuskella tai


voihan sitä käyttää pöytänäkin.
Laitanpa tänne vielä kuvia eräästä aikaisemmasta tuunauksesta joka on kyllä suosikkini. Kirpparilta ostettu pyökkinen funkkiskaappi tuunattiin työ/tv-huoneeseen viihdekeskukseksi. 
Pyökkiviilupinnan maalasin mustalla tartuntamaalilla, enkä tosiaankaan hionut pintaa millään ja hyvin maali on kestänyt. Pitihän se maalata vielä varsinaisella mustalla kalustemaalillakin, mutta se vaan jäi ja tällaisena taitaa pysyäkkin.
Vanhat kultakrumeliini nupit meni myös vaihtoon.
6 kommenttia:

 1. Tuoli näyttää ihan eri tuolilta. Kyllä se tuunaaminen kannattaa. Kaappi on todella tyylikäs. Noi nupit on piste i:n päälle.

  VastaaPoista
 2. Onpa komeet tuunaukset. Tykkään molemmista. Musta ei oo mun väri, mutta toi kaappi on todella tyylikäs. Täällä aletaan duunaamaan vanhaa puista työkalupakkia, jonka löysin mökin varastosta :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kierätystä parhaimmillaan - ja kauneimmillaan! Tuolista tuli tosi hieno ja kaappi tuolllaisena mustana kivoine nuppeineen on kyllä tyylikäs!

  VastaaPoista
 4. Hei!!
  Kiitos kun kävit blogissani, näin löysin sinun ihanan blogisi ja tulin vastavierailulle. Liityinkin heti lukijaksesi. Täällä on kaikkea ihanaa.
  Pitää tulla uudelleen kun on enenpi aikaa,,,
  Nämä tuunatut huonekalut ovat kauniita, tykkään...
  Oikein hyvää alkanutta elokuuta =))

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos kaikille kommenteista :) Jotain perin merkillistä häikkää täs kommentoinnissa/ blogissa/koneessa/käyttäjässä on kun pääsen tänne vain sillointällöin kirjoittamaan, on tainnut helle pehmentää kaikki edellämainitut. Alunperin kaapista piti tulla valkoinen, mutta olis tainnu kadota tuonne valkoiseen seinään ja kaapin sisältö on isännän eli tv, CD:t pleikkarit yms, niin sai sitten vähän äijä värin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos arvauksesta :)
  Voi minkä tuunaajan löysinkään. Ihana tuo kaappi, kyllä sitä saa kaunista kun on mielikuvitusta ja taitoa !

  VastaaPoista