maanantai 20. huhtikuuta 2015

Virkattu tähtimatto

Laitetaanpa kutimet nurkkaan pariksi päiväksi ja kokeillaan vaihteeksi virkkausta. Ehkäpä vessan matto olisi sopivan kokoinen projekti.
Ohjeenhan ei tietenkään tarvi olla varsinainen matto-ohje, ehkä hiukan vaihtelua, koska pyöreitä mattoja olen jo aikaisemmin virkannut. Netin uniriepuvirkkaauksista sitten  löytyikin  ihania tähtikuvioita, hmm...tuotahan voisi kokeilla , tosin ilman mitään söpöä eläinhahmoa.

virkattu matto

Vaaleanpunainen kude oli jo viimekesänä hommattu, ostin kaveriksi vaalean harmaata Lilli-ontelokudetta. Paitsi, että en sitten tietenkään muistanut, että v.punainen kude olikin Mini-ontelokudetta ja olin ostanut sen nimenomaan kattausliinoille enkä matoille. Onneksi se kaksinkertaisena oli samanvahvuista kuin Lilli.


Maton halkaisija sakaran tyvestä mitattuna 60cm ja sakarain päästä n.90cm.

Youtube video, josta tämän ohjeen otin, näytti virkkaamisen villalangalla ja suurinpiirtein sen vahvuiselle langalle videon oikeassa alalaidassa näkyvä kaavio oli tarkoitettukin. Jouduin muokkaamaan aloitusta, eli virkkasin lankalenkkiin 10 kiinteää silmukkaa, yhdistin piilosilmmukalla ja seuraavaan kierrokseen virkkasin 20 pylvästä. Jatkoin virkkaamista tämän jälkeen kuten ohjeessa. Niin, muokkasin aloitusta, koska tällä paksulla kuteella ja 20 pylvään aloituksella keskelle olisi jäänyt aivan liian suuri reikä tai neljän ketjusilmukan rinkulaan ei kaikki pylväät olisi mahtuneet.


Virkattu tähtimatto

Ohje: Hiukan omaa ja täältä
Koukku: Novitan sininen, 10
Kude: Lilli ja Mini -ontelokuteet

Harmaata kulutin melkein kilon ja vaaleanpunaista kaksinkertaisna n. 0,5kg8 kommenttia: