torstai 28. toukokuuta 2015

Pyöräkatoksesta kasvihuonetta

Sateiden välissä isännyys on rakennellut  kasvihuonetta (ja minä freesannut blogini ulkoasua). Viime syksynä hommaattin ja pystytettiin sivukatoksellinen pihavarasto. Mikään silmänilo se ei sellaisenaan ollut, eikä katososalle ollut liielmälti käyttö, luultavasti sinne olisi kerääntynyt enempi ja vähempi kaikenlaista roinaa.

kasvihuone vanhoista ikkunoista

 Mietittiin monenlaista vaihtoehtoa, mutta kasvihuone vei voiton.  Kuvassa katokseen on jo laitettu vanhat ikkunat (tietenkin osaa niistä piti leikellä ja uudelleen kasata) seiniksi ja ovi-ikkunoiden virkaa toimittaa pleksilasi. Pleksi siksi, että painoa oveen olisi tullut liikaa ja tuulihan sen olisi jossain vaiheessa  paukutellut rikki. Neliöitä kasvihuoneelle tuli 4, samanverran kuin varasto-osassa.


Meillä kun on niin hiekkainen maaperä, ei laattojen alle laitettu kuin kivituhkaa. Kasvihuoneen sisälle, kahdelle seinälle, tulee lehtikuusesta tehdyt kasvilaatikot. Kasvivalikoima on vielä arvoitus, mutta jotain muutakin kuin kuvassa oleva äitienpäivähortensia. Mitään kokemusta kasvihuoneviljelystä en omista, olisikin kiva saada vinkkejä, mitä muuta voisin laittaa tomaattien lisäksi, kun tuo koko on kuitenkin aika rajallinen.
Kuva alkuperäisestä mallista
Toisaalta, jos ei kasvien kasvatus onnistu, voihan tuolla mainiosti viettää sadepäivää kahvikupposen kera.
Laitan jokatapauksessa juttua  ja kuvia lisää kun projekti taas etenee.


ps. Huomenna saan onneksi tikit pois kädestä ja eilen koin onnistumisen riemua kun pystyin  laittamaan ihan itse farkkujen napin ja vetoketjun kiinni. Pieniä ne on ihmisen ilot :)

Aurinkoista viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Ihana kasvihuone. Varsinkin noi ikkunat on kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi löytyi ikkunoille käyttöä, muutama jäi vielä jemmaan :)

   Poista
 2. Todella kiva ratkaisu ja on muuten uskomattoman hyvännäköinen ! Kiva kuulla että katesi alkaa jo parantua : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään myös. Vielä kun sais sinne jotain kasvamaankin :)

   Poista
 3. Kivalta näyttää kasvihuone. Muutos on onnistunut.
  Kivaa kun käsi paranee ja pääsee kunnolla tekemään mitä haluaa =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se vaan on niin riuduttavaa puuhastella tuolla "väärällä kädellä"kun yleensä, varsinkin kesäisin tuntuu ettei kaksikaan kättä riitä :)

   Poista
 4. Onnea uudelle kasvarille!
  Hyödynnä tila lattiasta kattoon. Kokeile appelitomaattia ja amppelikurkkua. Lattiaistutuksiin erilaisia runkotomaatteja ja salaatteja, yrttejä.
  Lisää mukaan muutama kukkanen, niin saat sekä silmäniloa, että hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo amppelikurkku alkoi kiinostaan, toivottavasti taimia vielä saa. Yrttejä laitoin, katsotaan miten menestyy. Ensikesänä onkin kokemusta enemmän ☺

   Poista
 5. Ihanan näköinen kasvihuone - hienosti rakennettu! Ja kiva uusi ulkoasu blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Olispa kelejä niin sais kaiken rojunkin pois kasvihuoneen edestä. Hieman on blogin ulkoasu kesken, mutta selkeepi näin.

   Poista
 6. Hienon näköinen! Mistä tuo alkuperäinen varasto sivukatoksella on hankittu? Samankaltainen olisi etsinnässä. Aurinkoista syksyä!

  VastaaPoista
 7. Kiitti. Varasto on hankittu Kodin Terrasta, nimi tais olla Lillevilla. Aurinkoista syksyä sinnekkin ☺

  VastaaPoista