sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Siksak-mekkoHarvoin asetan määräajan tekemisilleni, tämä siksak-mekko teki poikkeuksen. Ensinnäkin huomenna maanataina leikataan vihdoin vasemman käden ranteen hermopinne ja toiseksi luulin, että mummin ekaluokkalaisella olisi kevätjuhla, minne uuden mekon saisi päälleen. Vaan eipä sellaista koululle tule, johtuuko nyt sitten koulun/kaupungin rahapulasta tai mistä lie, niin suvivirsi jää näillä kulmilla laulamatta.
Jokatapauksessa, aloitin tätä mekkoa neulomaan kuukaudenpäivät sitten ja sainkin sen valmiiksi ihan ajallaan. Kuvaamisessa kesti aikansa, sillä odoteltiin niitä lämpimiä päiviä jolloin tarkenee mekossa ulkona kirmata. Ei tullut niitä, joten kuvaus suoritettiin sisällä lämpimässa.


Novitan lehdessä, josta ohjeen nappasin, mekko oli neulottu seiskaveikasta. Vaihdoin langat puuvillaisiksi ja värit kesäisiksi, korvaavan langan löytämiseksi sain osaavaa palvelua Katariinan käsityöliikkeestä.
Mekon kokoa sovelsin neulomalla kahta kokoa, pituuden otin 122cm ja silmukkamäärän 110cm ohjeesta. Muutoksia tein myös takakappaleen yläosaan, kutoen sinnekkin muutaman sentin kädentien jatkoa.Siksak-mekko
Ohje: Novita Kevät 2013
Lanka: Katia monaco 50g/110m, merseroitu puuvilla
Puikot: 4mm

Lankaa kului limenvihreänä hiukan alle 5 kerää, vaaleanpun, valk ja ruskeaa vajaa kerä jokaista.
Kylmemmillä keleillä trikoopusero ja legginsit lisäksi. Ensivuonna voi sitten pitää tunikana jos mekkona jo liian lyhyt.

Niin, tuohon sormien tunnottomuuteen saan siis vihdoinkin apua. Puikot pysyy paremmin käsis eikä sähköiskut tuikkaile. Mutta mutta....miten kuluu tuleva kuukausi? Pöydällä odottelee onneksi R.R.Martinin Lohikäärmetanssi 5 osat 1 ja 2, aivan parhaat. Myös puutarhassa tapahtuu, esim mun mini kasvihuone valmistuu pian ja työnjohtajana voin toimia yksikätisenäkin. Laitan kuvia näistä myöhemmin.

Mukavaa viikkoa kaikille!


12 kommenttia:

 1. Kaunis ja sievä siksakmekko sievällä mallilla! Puuvillalangasta neulottuna näyttää tosi kivalta ja värit ovat ihanat! Onpas harmillista, jos ei koulussa lukuvuoden päättyessä kevätjuhlia järjestetä - siitähän se koululaisten kesä ja loma alkaa! Pikaista toipumista käsityökuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uutar. Puuvillalangan neulominen olikin yllättävän sujuvaa ja värit toi mukavasti vaihtelua. Kyllä lapsukaisilla jää hieno hetki kokematta tältä keväältä, toivottavasti tästä ei tule perinne.

   Poista
 2. Yksikätisen viikot menevät nopeasti, sanoo nimimerrki kokemusta on. Ja kun on vielä paikka työnjohtajaksi kirjojen ym. lisäksi. Tsemppiä toipumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neili. Tulis vaan niitä kelejä, nopeempaa toipuis kun aurinko paistais.

   Poista
 3. Kaunis siksakmekko! Toivottavasti sääkin lämpenee, kovasti täälläkin odotetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi. Ehkäpä se tästä hiukan lämpenee ja tuulet kääntyvät puhaltamaan muualtakin kuin kylmältä mereltä.

   Poista
 4. Kaunis ja pirteä mekko. Olenkin tuolla ohjeella tehnyt muutaman mekon 7-veikolla.
  Pitääkin laittaa mieleen kun mökillä on noita puuvillalankoja.. Kiitti vinkistä =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantapuikko. Mun täytyykin kokeilla tuosta 7-veikasta jos neiti haluaisi toisenkin mekon.

   Poista
 5. Tosi kaunis mekko. Tällaisia nähdessään aina miettii, että pitäisikö opetella neulontaa. Keväinen kuin toukokuinen koivumetsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi. Kaikkea kannattaa kokeilla, mutta varo ettei vie mukanaan :)

   Poista
 6. Onpas se ihana mekkonen <3 ja tyytyväisen näköinen tyttönen <3

  VastaaPoista