torstai 2. heinäkuuta 2015

Ennen ja jälkeen

Edellisessä postauksessani  lupailin kuvia meidän heinäseiväsbrojektista.

näkösuoja heinäseipäistä

Pihasaunan valmistumisesta saakka olemme kaivanneet grillipaikan ympärille jotain tuulen/näkösuojaa. Viimesyksynä istutettiin tuijia, mutta eihän ne heti riittävää suojaa tuo ja kun paikka on metsän keskellä, ei oikein valmiselemettiaidat kiinnostaneet. 
Kaikeksi onneksi ystäväni tyhjenteli samaan aikaan ulkorakennuksia ja kysyinkin,olisiko hänellä yhtään heinäseipäitä myydä. Oli niitä muutamia, mutta tulla varmuudenvuoksi hakemaan kärryllä....niitä oli sitten 156 kpl, eli kaksi kärryllistä näitä unelmia ja aivan pilkkahintaan. (kiitti Sanna)

Piti niitä sitten monenlaiseen asentoon kokeilla, vaakaan, pystyyn, risuaidaksi, ym. Tämä lyhenetty pystymalli tuntui parhaalta, ei liian korkea, mutta sopivan suojaava kun istuu.
Näkösuojan eteen istutettiin alppiruusuja, pensasmustikkaa, alppikärhöä, saniaisia ja pari koivuangervoa, reunat viimeisteltiin turveharkoilla.
Istutusalueeseen jätettin mahdollisimman paljon metsänpohjaa, vain istutuskuopat siistittiin katteella.


Turveharkkoja lisätään vielä myöhemmin tuonne tuolien taakse, samoin tuohon katkaistun männyn päähän pitäis kehitellä jotain.
  

Samaisessa seiväslastissa tuli myös tällaisia kärryn rattaita kaksinkappalein.


Tässä vielä kuvaa ennen ja jälkeen.

6 kommenttia:

 1. Siitä tuli kaunis, tunnelmallinen paikka!

  VastaaPoista
 2. Siitä tuli kaunis, tunnelmallinen paikka!

  VastaaPoista
 3. Voi herranjestas kun ihanan näköistä ,kyllä te jaksatte olette niin luovia!!

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi sinulla, siksipä laitoin sinulle haasteen osoitteessa http://nemirannurkkaus.blogspot.fi/2015/07/liebster-award.html

  VastaaPoista
 5. . Kylläpä muuttui .. Kaunista on..

  VastaaPoista