keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kalkkimaalailua

Kesälomareissu suuntautui eteläiseen suomeen, kohteena Tammisaari ja Hanko. Hävettää myöntää, mutten ole aikaisemmin näissä paikoissa käynyt. Tyypilliseen tapaan vettä ja tuulta riitti, eikä nämä varmasti ihanat kesäkaupungit näyttäneet parasta puoltaan.

Fiskarsin ruukin alue koluttiin ja käytiin tietenkin antiikkimarkkinoilla. Markkinoilla oli tuote-esittelyssä (kaiken muun lisäksi) måla&more:n Annie Sloanin kalkkimaalit. Nyt en voi ikävä kyllä tarpeeksi hehkuttaa kuvin enkä sanoin, siis, mikä maali! Just sellainen, vanhahtava, puuterinen maalausjälki. Voi maalata mitä vaan ja mikä parasta, ei vanhan maalin poistamista.
Mukaan lähti kaksi desin purkkia kalkkimaalia ja isännälle Rekolan panimon olutta (pitihän kuskinkin jotain saada).

kalkkimaalaus


Eihän desin purkilla pitkälle pääse joten maalauskohteeksi otin puutarhasta valkoisen metallipenkin. Maalaus tehdään keinokuitusiveltimellä ja lopullinen kuivausaika on vuorokausi.

rautapenkin maalaus

Aika hyvinhän maali riitti, vaikka noita kukkasia en jaksanut oikein kärsivällisesti sutia. Maalin väri Provence...ihana, ihana. Toinen purkeista on valkoinen, sen käyttökohdetta en ole vielä päättänut, jotain pientä ja sievää kuitenkin.Tätä  maalia tulen takuulla hankkimaan lisää. Netin kautta maalia voi helposti tilata, mutta varmin konsti on etsiä lähin jälleenmyyjä ja käydä paikanpäällä värejä ihastelemassa.

Niin, siitä reissusta vielä. Yksi paikka, minne olin myös pitkään haaveillut pääseväni, Kasvihuoneilmiö. Oletteko käyneet? Mieletön ilmiö, mahtavaa hallittua kaaosta koko kauppa, tykkään just tuollaisesta, ei niin steriilistä myymälämiljööstä.


Näkymä, kun sisään astuu. Olisin viettänyt siellä koko päivän, jos vaan olisi isompi auto ja pulleampi lompsa :)

valurautainen grilli

Tällainen patiogrilli lähti mukaamme. Onneksi siitä sai piipun irroitettua, muuten ei olisi takakonttiin mahtunut.
Kulttuurinähtävyydet jäi kelien takia vähemmälle, rannoilla ja linnanraunioilla kuitenkin käytiin.

Asiasta arkisempaan, loman ensimmäinen jakso olis sitten huomenna lusittu ja sitä ennen olin sen käsileikkauksen takia pois töistä puolitoista kuukautta, eikä se vieläkään vääntämistä eikä kantamista kestä. Nilkkasukkia oon kutonut sellaiseen rauhalliseen tahtiin, etten ainakaan sillä kättä lopullisesti pilaa. No, ehkä tämä tästä vielä hyväksi muuttuu ja laitan joskus kuvia sukista jotka aurajuusto-oksennus sukiksi nimesin...kylläkin ihan vaan langan värin takia.

Palaillaan taas!

9 kommenttia:

 1. Voi luoja kuinka ihana penkki ! Fantastinen väri : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. onneksi näin tän värin livenä, netistä tilaamalla olisin varmaan miettinyt kauemmin ☺

   Poista
 2. Oo mikä ihana penkki! Rohkea väri ja niin tyylikäs.
  Huvitti tuo lausumasi lusiminen lomaviikosta. Kirjoittelin omaan päivitykseeni lusineeni työviikon, johon joku ano kirjoitti, että oliko työviikkoni per...stä =D
  Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku maalailut on niin mukavia. Kun yhteen väriin kyllästyy vaihdan aika pikaseen uuden värin pintaan. Mulla tämä kesä on tuntunut kyllä lusimiselta, sadetta ja kasa uusia lankoja ja puikkoja, eikä oo voinut neuloa mitään...oon kyllä ahkerasti kuolannut muiden tekemisiä 😊

   Poista
 3. Olipas taas kaikkee ihanaa duunattu, sun pitää tulla mulle opettaa tätä blogipäivitystä, kun mulla ei oikein onnaa keitän kyllä hyvät kakku kahvit jopa ruuan tarjota!

  VastaaPoista
 4. http://matkamuistojani.blogspot.fi/ tässä uusi osoite. Tv Anne

  VastaaPoista
 5. Hei taas pääsitkö katsoon blogia? Kuinka ihmeessä saat kuviisi oman nimmarit ?

  VastaaPoista