keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Räsyt ja Sweet Tomato Heel

Räsymattosukat

Nyt ne on mullakin, eli räsy-sukat ja uudet kumpparit. Tai ostinhan ja kuvasin nämä jo varmaankin syyskuussa, mutta käyttänyt en ole kertaakaan, kun ei niitä syys-sateita pahemmin ole ollut.
Tilasin netistä ihan näitä sukkia varten langan ( kauheeta törsäystä, jämälankojakin olis varmasti kaapista löytynyt). 
Neuloin lapaosan sileää neuletta , koska langan väri on niin ihana, ettei siihen tarvinnut mitään ylimääräistä . Aloitin varpaista varteen ja siinä matkalla mietin tuota kantapään raidoitusta. Yleensä tykkään neuloa ranskalaisen kantapään, mutta nyt näissä raitasukissa ko. edestakaisin neulottu kantalappu ei toimi  mielestäni oikein hyvin.
Netistä löytyi sitten hauskanmallinen kantapää, Sweet Tomato Heel. Kokeiltavahan sitä oli. Tässä ei nimittäin tarvi ollenkaan poimia kantalapun reunasilmukoita, vaan kaikki kolme lohkoa joista kantapää muodostuu, neulotaan yhteen pötköön.


räsymattosukat

Suurinpiirtein näin sen neuloin:
Kantapään aloituskohtaa en ohjeista löytänyt, mutta näissä sukissa, jotka neuloin varpaista alkaen, aloitin sen kantapään puolivälin paikkeilta. Varresta aloitettaessa paikkana on se normaali kantalapun aloittamiskohta.
Kantapää neulotaan kolmena lohkona, joissa ensin tehdään silmukkaparit ja neulotaan lankalenkit kierrettyjen silmukoiden kanssa yhteen. Lohkon loppuun neulotaan kaksi välikierrosta ( mukana näissä kierroksissa myös päälliosan silmukat) ja sitten sama alusta. 

Neloin sukkani pyöröpuikolla 64s:lla, jolloin silmukat jaetaan siten, että 2/3 silmukoista tehdään kantapäätä ja loput 1/3 silmukoista sukan päällyspuolta. Eli sukassani 42s +22s. Silmukoiden määrä pysyy koko ajan samana. Silmukkapareja tein molemminpuolin kahdeksan kappaletta ja keskelle kantaa jätin kymmenen silmukkaa. Ohjeissa mainitaan että, aikuiselle jätetään noin tuuman verran silmukoita.

Kantapään jälkeen varsi neulotaa normaalisti samalla silmukkamäärällä.

Sukka näyttää valmiina hiukan hassulle, mutta istuu todella hyvin jalkaan. Seuraavalla kerralla tätä vois kokeilla vahvistettna. Aivan huippukiva ohje ja nopeakin vielä.

räsymattosukat

Räsymattosukat

Ohje: Oma, kantapään ohjevideo Cat´s Sweet Tomato Heel
Lanka: Trailing Clouds " MIND THE CAP" 425m/100g
Puikot: 2,25mm
Langankulutus: 55g

Langan raidoitus menikin ihan kivasti tällä ohjeella, mutta harmittavasti raita ohenee etupuolella kun neulotaan kantapään välikierroksia. Taidanpa tällä ohjeella kokeilla yksivärisetkin. Lisäksi tiedossa on vesisadetta, näyttäa siltä, että huomenna piristän  näillä päivääni : )

9 kommenttia:

 1. Ihanat värit! Ja erityisen ihana kissa :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit! Ja erityisen ihana kissa :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat värit. Tuo itselle heti pirteämmän olon. Näin kuumeisena ihana katsoa värikkäitä sukkia <3

  VastaaPoista
 4. Ihanan värikkäät sukat ja tulevat oikeuksiin noissa saappaissa =))

  VastaaPoista
 5. Ihanan pirteät värikkäät raitasukat ja kivan näköinen kantapääratkaisu!

  VastaaPoista
 6. Mitkä kumpparit!! Tahtoo tuollaiset ja sukat myös. Ihanat värit!!

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat, ja täydellinen yhdistelmä kumppareiden kanssa! Pitäisiköhän sitä itsekin joskus yrittää tutustua tuollaiseen sukkaohjeeseen...

  VastaaPoista
 8. Ihanan pirtsakat sukat! En ole vielä kokeillut tuota kantapäätä. Innolla odotan sitä vahvistettua versiota. =)

  VastaaPoista