keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Tiskiräteissä uudet kuosit

Välipalavirkkausenani piti olla patalappuja jämälangoista. Vaan kävinpä paikallisessa, ei lasillisella vaan nappeja ostamassa, kun näin pöydän täynnä niin ihanissa väreissä loistavia Blend Bamboo- lankoja. Kassiin siis ne viisi pientä nappia ja paaaaaljon näitä lankoja. Jämälangat säilyy kyllä kaapissa.

virkattu tiskirätti

Sittenpä metsästämään ohjetta. Kun kerran patalappuja olin aikonut virkata, etsin netistä ohjetta niihin ja törmäsin käsitteeseen Interlocking Crochet.
Wow, siis mitä taidonnäytteitä. Upposin tähän tekniikkaan totaalisesti. Ohjeita ja videoita löytyi niin paljon kun vain jaksoi selata ja tietenkin sitä vaikeammaksi tuli valinta, minkä itse haluaisi tehdä.

Tekniikan ideana on virkata pylväillä kaksipuolinen pinta. Käytetään kahta lankaa ja jokainen kerros virkataan kahteen kertaan, etu- ja takapuolelta. Valmis työ on samanlainen molemminpuolin. Näinhän se teoriassa menee, kuviot eivät tuottaneet suurtakaan pulmaa, vaan työtä käännettäessä oli oltava tarkkana lankojen järjestyksestä. 

virkattu tiskirätti

Tämä minttu-vadelmarätin ohjeen löysin täältä. Hyvät kuvalliset ohjeet, vaikka sanastoa ei osaisikkaan.

virkattu tiskirätti

Sitruuna-limerätin ohjeet täältä ja täältä. Tässä mallissa on oltava tarkkana työtä käännettäessä japidettävä huoli, että pääväri (kuvassa vihreä) pysyy reunimmaisena koko ajan, eikä keltainen kierry  koskaan ulommaiseksi.

virkattu tiskirätti ohje

Appelsiinirätissä tehosteena kohoraitaa. Joka kolmas pylväs virkataan edellisen kierroksen pylvään kaulasta. Palatessa kaksi kohopylvästä ja yksi normaali. Vinkkiä täällä. Reunat viimeistelin puolipylväillä.


Tässä kohopylväs jokatoisessa pylväässä.

interlocking crochet ohje

Tulihan sieltä yksi patalappukin. Tämä lappunen toimi harjoituskappaleena ja joutuikin useamman kuin kerra purkamisen kohteeksi. 

Tiskirätit virkkasin siis Blend Bamboo- langalla ja koukku oli 2.5 mm

Tämä postaus jäi hieman lyhyeksi. Tarkoituksena oli laittaa vaihe-vaiheelta ohje/kuvat näistä tiskiräteistä, mutta aika loppui kesken ennen leikkausta ja käsi on vielä paketissa. 
Jospa saan jonkun haamuvirkkaajaksi ja kuvat otettua, postaan ne sitten tänne.

10 kommenttia:

 1. Ihania! Pari olikin jo tuttua kuosia tuosta omasta Patalappu-kirjasta, mutta varsinkin tuo eka on kyllä tosi kiva! Täytyy napata ohjeet talteen. (Tosin ite nään nää heti tiskirätteinä jos puhutaan bambu-langasta!)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat! Heti heräsi kiinnostus-haluan minäkin kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Pitääkin jossain vaiheessa kokeilla. Sopisi varmaan patalappuihinkin.

  VastaaPoista
 4. Upeita! Tuota tekniikkaa täytyy kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Kauniita ja ihanissa väreissä =))

  VastaaPoista
 6. Ihania kauniita malleja ja värejä!

  VastaaPoista