torstai 7. heinäkuuta 2016

DIY paperipussit

Kun inspiraatio iskee, silloin hamsterin luonteesta on hyötyä.

DIY paperipussi

Varmasti olette huomanneet, kuinka nätteihin paperipusseihin ostoksia pakataan. Varsinkin sisustusliikkeissä ja myös joissain käsityöliikkeissä näitä käytetään. Laitan aina talteen kauneimmat pussit ja niin myös nämä mustat lomareissun ostospussit viikkasin talteen. 
Yleensä en niin niiden käyttötarkoitusta etukäteen mieti, kunhan vaan säästän.

Tänään sade/lomapäivää viettäessä, mööpeliseerathin isännän kanssa tv-huonetta. Kaikki huonekalut kuljetettiin ympäri huonetta ja lopputulos onkin ihan kiva. Huoneen takaseinä on koko leveydeltään liukuovien peitossa, valkoinen ja tylsä,  Levyt on kuitenkin niin ohuet, ettei niihin viitsi mitään poraamalla ikuistaa ja kissat kyllä pitää huolen ettei siihen mitään tapettiakaan laiteta.

Samaisen huoneen pöydällä lojui tuo musta paperikassipino, enkä nyt tiedä mistä idea loppujenlopuksi lähti, mutta tässäpä tulos.

DIY paperipussi


DIY paperipussi

Tarvikkeina siis nuo paperipussit, pienet pitsiliinat, Washi-teippiä ja spray-liimaa. Merkitsin kynällä pussiin  merkin hiukan keskikohdan alapuolelle. Suihkuttelin liinan kevyesti liimalla ja painoin sen kassin pintaan. Kassin sisäpuolella pidin painelun aikana kovakantista kirjaa, ettei ohut paperi rypisty. 
Sommittelin kassien paikat seinälle pienellä teipinpalalla ja kun sommitelma oli valmis, vedin liukuoven yläreunasta washiteipin paikoilleen. Kassin pysymisen varmistin vielä tavallisella teipllä. 

Nämä laittamani paperikassit ei paljoa paina, joten tuo teippikiinnitys pitää ne kyllä seinällä. Mitäänhän noissa ei voi  tietenkään säilyttää ilman järeämpää kiinnitystä.

DIY paperipussi

Ja kun pitsit kyllästyttää, käännetään vain puolta ja laitetaan vaikka pyykkipojalla kortteja.

Mukavaa viikonloppua, satoi tai paistoi : )

8 kommenttia:

 1. Vekkulit kassit! Hauska idea! :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava idea! Hyvää viikonloppua myös sinulle, toivotaan edes vähän poutaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihanasti ideoitu. Kauniita värjättyjä lankoja tuolla alempana =))

  VastaaPoista
 4. Kivan näkönen kun niissä on noi kortit.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 5. Ihana idea, mullakin tyyliin kaikki paperikassit tallessa ja läjä kaiken näköistä härpakettä. Jos niistä syntyy noin kaunista pitänee koettaa tehdä :)

  VastaaPoista