maanantai 27. elokuuta 2018

Tour-de-sukkia hiutaleilla

TDS-sukkani etapilta 4.

Neljäntenä kisasukkana tuli kirjoneuletta, aivan niinkuin hiukan arvelinkin. Ensimmäinen ajatukseni oli, etten kyllä kudo lumihiutaleita sukkiin kesällä. Vaan malli oli kuitenkin varsin viehättävä ja olin luvannut itselleni, että kaikki sukat ainakin aloitetaan.

kirjoneulesukat tour-de-sock 2018

Kirjoneule on aina välillä ihan mukavaa. Näissä sukissa pitkät langanjuosut eivat sitä olleet. Olen aisemmat kirjoneulesukkani kutonut sukka nurin käännettynä ja tätä tekniikkaa käytin nytkin. Hiukan se auttoikin asiaa, eikä ainakaan puikkojen vaihtumiskohta kiristä.

Sukat kudottiin aloittaen varpaista. Ohjeen kirjoneule jatkui katkeamatta koko sukan pituudella ja mikä parasta, kantapään paikan sai itse valita.
Tai oliko parasta...ensimmäinen kantapäänpaikka meni melkein kahdella sentillä pieleen. Osittain syynä se, etten ymmärtänyt ollenkaan ohjetta. Olin kyllä kerran aikaisemmin tehnyt tiimalasikantapään, mutta tässä niita hemmetin silmukoita kiedottiin kahdessa kerroksessa. Ohjeen w ja t lyhenteet menivät siis niin yli ymmärryksen.
Ensimmäisen kantapää valmistuminen vei puoli päivää kun toinen valmistui alle tunnissa. No, tuli ainakin dementiaa ehkäistyä tällä mietintämäärällä.

Kirjoneulesukat varpaista varteen toud-de-sock 2018

Mikään varsinainen kaunotar ei kantapäästä tullut, mutta istuu jalkaani yllättävän hyvin.
Sukkat oli ohjeistettu peilikuviksi. Tein molemmat samalla kaaviolla vain kantapään vaihtui eri puikolla kudottavaksi. Harmittaa hiukkasen piilottaa kaunista hiutaletta jalkapohjaan.
Sijoitus oli mahtava, 61 😊

Arctic Blizzard

Katrine Birgenwasser/TDS 2018 stage 4/ Ravelry

Lanka: Holst Garn Highland väri Magnolia 56g ja Filcolana Arwetta glassic, valk. 22g
Puikot: 2,25mm
Koko: M7 kommenttia: