sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Talven taltuttajat

Meillä köllöttelee lumipenkassa Smaug-lohikäärme.

smaug lapaset smaug mittens kirjoneulelapaset lohikäärme

Toivottavasti tämä tulisilmä sulattaa lumet tai ainakin lämmittää kädet.

smaug mittens smaug lapaset lohikäärme kirjoneule

Sattumalta löysin Ravelryn sivuilta nämä hauskat lapaset. Nämä jos mitkä on niin tarkoitettu just mulle. 

lohikäärme kirjoneulelapaset smaug lapaset smaug-mittens

Hmm, olisko toi ilme...

Lapaet aloitettiin sileällä neuleella, sitten nirkot ja taas sileää muutama kierros. Ohjeessa ei ollut mitään mainintaa, että varsi käännettäisiin nirkkoreunasta. Taitoin sen jälkeenpäin ja neuloin kiinni. Oliko jäänyt ohjeesta pois vai enkö vaan huomannut sitä.
Lapaset tehdään peilikuvana ja siinä olisi pitänyt sitten lukea ohjetta vasemmalta oikeelle. Mukavuudenhaluisena tein molemmat samanlaisiksi, vaan peukalon paikan vaihdoin. Eikä noissa olisi kuitenkaan ollut kuin muutama silmukka eri värillä. 
Silmukoinnista pääsi vähällä, onnekseni, vain silmät ja sieraimet.

Smaug-lapaset

Ohje:Smaug mittens JennyPenny/Ravelry 
Lanka: Filcolana Arwetta classic (210/50) väri musta ja tumma turkoosi, 
Puikot: 2,25mm
Koko: M

Lankaa kului molempia värejä 36g. Ohjeen lapasen ranneosuus on kyllä omaan makuuni aivan liian pitkä ja jos tekisin uudestaan, muokkaisin sitä lyhyemmäksi pari senttiä. Vink, vink näin myös jossain Smaug sukat, näyttivät nekin kivoilta.Asiasta toiseen. Kuvasin näitä lapasia kahtena päivänä, ulkona ja sisällä. Eikä yksikään kuva vastaa värien osalta todellisuutta. Onko teillä antaa hyviä vinkkejä kuvaamiseen tai kuvienkäsittelyyn, varsinkin näin talviaikaan. Käytän kuvaamiseen järjestelmäkameraa ja muokkaan kyllä kuviani, varsinkin kokoa yms. Haluaisin aina panostaa blogissani nimenomaan kuviin, koska kirjoituspuoli ei ole vahvuuksiani. Kiitos etukäteen.

11 kommenttia:

 1. Aivan upeat lapaset, siis ihan mahtavat!
  Sama valon riittävyys on ongelmana itselläkin. Sisällä kuvatessa ilta-aikaan varsinkin, pyrin viemään kuvattavan kohteen sellaisen led-lampun alle, jonka valon taajuus vastaa päivänvaloa. Olen huomannut, että siten värit toistuvat mahdollisimman hyvinä. Ulkona kuvatessa odotellen suosiolla aurinkoisempia kelejä tai käytän kameran hdr-automatiikkaa, joka kirkastaa värejä (ja samalla siis kyllä muuttaa niitä). Kuvankäsittelyä käytän ja siinä yritän valkoisen värin arvoja, valoa ja kontrasti muuttamalla saada mahdollisimman aidon lopputuloksen, mutta kun osaamista ei tosiasiassa ole ja kokeilemalla menen, hermoja välillä kyllä kiristää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Pitääpä kokeilla tuollaista päivänvalolamppua. Kuvankäsitelyllä kikkailen just tuota valkotasapainoa, välillä melkein onnistun ja välillä menee ihan pieleen. Harmillista kun on aivan ihana väri langassa eikä sitä millään saa kuvattua. Täytyy jatkaa harjoittelua. Hyviä vinkkejä laitoit :)

   Poista
 2. Tää on tosi kiva malli, oon ihastellu erilaisia versioita näistä jo pitkään. :) Ja tietty Tolkien-fanillehan nämä olisivat ihan paikallaan, pitää ehkä joskus tehdä. ;)

  VastaaPoista
 3. Wau, mitkä lohikäärmelapaset. Kyllä nuo toisekkin ovat ihanat!!
  Minä jos kukaan olen huono kuvaamaan, joten siinä asiassa en voi vinkkejä antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvissasi ei kyllä ole mitään vikaa, mutta jatketaan harjoittelua :)

   Poista
 4. Ihana ja hienot lapaset. Nää sopis mullekin ku olen kiinalaisessa horoskoopissa lohikäärme. Kivat väritkin.

  VastaaPoista
 5. Voi miten monenmoisia kauniita näinkään kun harvoin eksyn tännekään. Hyi minua laiskuria.

  VastaaPoista