sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ihanat Eunicet

Kävipä hyvä tuuri, kun taivaalta vielä tuprutti lunta (kuvaushetkellä taas maa paljaana). Kehtaa vielä ilman selittelyitä kutoo sukkia, vaan eipä silti, tulihan niitä hurmoksessa tikuteltua viime kesänäkin.
Jokin ihme juttu näissä sukankutomisissa on, joka ikinen sukkapari pitää olla erilainen kuin aikaisemmin kudotut. Kahta samanlaista paria en ole viimeisen vuoden aikana tehnyt kuin kerran, vaan aina uusi ja ehkä vielä haasteellisempi kuin edellinen.
Tälläkertaa puikoille pääsi Gookie A:n kirjasta Eunicet. Reippaana tyttönä aloitin tietenkin pyöröillä, kahta sukkaa kerralla. Resori meni vielä hienosti ja neljätoista seuraavaa kierrosta, mutta kun vastaan tuli silmukan siirtoja ja ristiinkavennuksia, meni hermot ja siirsin sukat eri puikoille.
Tässä mallissa kyllä herkullisin osuus on kantapää, minne mallikuvio vielä jatkuu ja tekee siitä vähän erilaisen.
 Eunice
Ohje: Gookie A-kirjasta Suloisimmat sukat
Lanka: Heritage Cascade sock yarn 100g/400m
Puikot: 2mm pyöröt

Tästä langasta pidän ,liukuu ihanasti puikoilla ja jälki tulee aina tasaista. Puikkosuosituksena langalle on kolme, mutta ohjeen silmukkamäärä oli peräti 80, vaihdoin onneksi pienemmälle puikolle ja näistä tuli just passelit omaan 37 jalkaan.5 kommenttia:

 1. Ihanat sukat olet neulonut! Malli on tosi kaunis, mutta näyttää kyllä haasteelliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin haasteellinen kuin kuvasta vois päätellä, palmikkopuikkoakaan ei joka rivillä tarvita, onneksi:)

   Poista
 2. Kauniita käsitöitä sinulla täällä blogissasi!!

  VastaaPoista
 3. On kyllä yhdet kauneimmista sukista mitä olen nähnyt :)

  VastaaPoista