lauantai 29. maaliskuuta 2014

Sukkaa ja siivousta

Voi kuinka vapaalle onkaan sattuneet sopivat ilmat, melkeimpä t-paita päällä sai tuvanpäädyssä istuskella. Kyllä se aurinko tuo kevään fiilistä ja laittaa kömpimään sisätiloista ulos. Meillä aloiteltiin pihahommat perinteisesti polttamalla risuja, hakkaamalla halkoja ja paistamalla ulkona makkaraa, luulisimpa, että pihasauna lämpiää illalla myös.Sisälläkin tuli siivottua ja vaihdettua keväisempää ilmettä, keittiöön uusi matto ja olkkariin tyyny ja tulppaanit.Valokuvattavaksi pääsi myös uusimmat sukkani, Cookie A:n Pointelle. Näissäpä olikin näpräämistä, enkä kyllä muista koska olisin niin monta kertaa purkanut, kutonut , purkanut.  Sukissa jokainen kierros oli erilainen, vasta lähellä kärkeä kuvio toistui samanlaisena, mutta kun omistaa näin pienen jalan ei niitäkään montaa tullut.  Sukat kudotaan toistensa peilikuvaksi, joten aikomukseni kutoa kaksi yhtäaikaa olisi ollut vielä suurempi katastrofi.
Mielenkiintoista kudottavaa kylläkin, koko ajan ohjetta luettava eikä kukaaan saanut sanoa mitään ennenkuin kierros oli lopussa :)
No olihan ne vaivan arvoiset ja luultavasti seuraavat valmistuisivat sukkelammin, mutta monet muut ohjeet odottavat puikoille pääsyä.


Pointelle: Cookie A, sukkia. rakkaudella
Lanka: Cascade, Heritage silk 100g/400m
Puiko 2,25mm

Lanka (85% merin superwash woola/15% mulberry silk)loistavaa kudottavaa, koska antaa paljon anteeksi, vaikka tekijän käsiala vaihtelee päivittäin ja lisänä aivan upea kiilto. Pientä huopumista ja nyppyntymistä tuli jo kutomisvaiheessa, mutta käytössähän tuon näkee miten kestää.12 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit sukat! Nuo ovat kyllä varmasti kaiken vaivan arvoiset! Voihan se olla ettei tuo lanka kovin kovaa kulutusta kestä, mutta ehkä kevyemmällä käytöllä säilyvät.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat, vaikka väri ei ole minun. Selasin blogisi ihan alkuun asti ja nautin näkemästäni. Ei mitään peruskauraa vaan juuri sellaisia käsitöitä mitä minäkin mieluusti teen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirena. Mukavaa kokeilla aina jotain uutta kun pakko ei oo teherä mitään:)

   Poista
 3. Kauniit sukat ja tykkään väristä!! Meilläkin tänään piha hommia ja aivan ihanat ilmat. Makkarat vain unohtu paistaa. Otetaanpa huomenna uusiksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Sukat saa olla värikkäitä, vaikka muuten tyylini on aika mustavalkoinen:)

   Poista
 4. Tuo on kaunis sukkamalli, itsekin olen yhdet sellaiset tehnyt! Ihananväriset!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit sukat nämäkin, kannatti kyllä nähdä vaivaa!

  VastaaPoista
 6. Minun pitää hommata kans jokin sukkakirja, näyttää kauniilta mallilta. Ja sinulle on haaste blogissani :)

  VastaaPoista