maanantai 21. joulukuuta 2015

PikkuTotorot

Kirjoneuleet ja lapaset ei jätä rauhaan, jatketaan siis.

Totoro lapaset ohje lapselle

Vaikka työnantajalleni olen kaiken energiani antanut ja  rättipoikki kotiin raahautunut, olen silti näitä pieniä lapaisia iloksi ja hyödyksi kutonut.
Totoro-lapaset löytyi netistä ilmaisohjeena. Minkäänlaista muistikuvaa tästä Totoro- hahmosta  minulla ei ole ,varmaan nuoremmille hyvinkin tuttu. Malli näytti kuitenkin niin veikeeltä, että kudottavahan se oli.

Totoro-lapaset
Ohje: Ravelry, ilmaisohje täältä
Lanka: Filcolana Indiecita 100% alpakka, väri 285 ja Sandnes Garn Mini alpakka, valkoinen
Puikot: 2,5 mm
Koko: siro 8-v

Lapaset lapselle ohje

Tietenkin koko tuotti taas tuskaa, langat kun olin valinnut jo valmiiksi ennen ohjeen löytymistä (ai ai, tuttu tilanne). Silmukkamäärän sain  sopivaksi pienen puikkokokeilun jälkeen. Lapasen yläosaan neuloin muutamia lisäkierroksia ja mielestäni pienen Totoron sateenvarjo tuleekin näin paremmin esille. Ohjeessa oli myös peukalossa kirjoneuletta, mutta näistä sen jätin pois. Todella lämpimiltä nämä tuntuvat, vaikka niinkin ohesta langasta tein. Alpakkahan onkin viisi kertaa lämpimämpää kuin villa.

Luultavasti mun täytyy tehdä näitä toinenkin pari, onhan se muuten niin epäreilua, että vaan toinen saa tällaiset . Lanka tulee olemaan sama, vain väri muuttuu. Toivottavasti seuraavissa myös Totoron massun pitkät langanjuoksut hoituvat siistimmin.


Joulunaluspäivät ja joulu meneekin taas töissä ja vapaani alkavat heti pyhien jälkeen. Luulenpa, että tiedätte mitä teen silloin :)


5 kommenttia:

 1. Kauniit vanttuut.
  Hyvää ja rauhallista joulua!!

  VastaaPoista
 2. Hauskat Totoro-lapaset! Hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
 3. Mukavia joulunpyhiä sinne männikön keskelle.

  VastaaPoista
 4. Totorot <3 Mulla on kanssa yksi pari itsellä ja toinen pari mietintämyssyn alla, kenties kehitän sukkatkin ^_^ Hahmohan on Japanilaisesta animesta nimeltään Naapurini Totoro / Tonari no Totoro / My Neighbor Totoro. Elokuva on varsinkin alan harrastajien kesken todella arvostetu. Itse elokuva on jostain -80 luvun lopulta ja sen muistan itse lapsena katsoneeni monesti nykyään lapseni 7v on varmasti lähes yhtä kova fani kun äitinsä ja katselemmekin kyseisen elokuvan melko tiuhaan :D

  VastaaPoista