lauantai 25. kesäkuuta 2016

Terassin laajennus

Vihdoinkin kesän ykkösmakuu-nukkumis-laiskottelu-köllöttely-käsityöpaikkani on valmis. Oikeesti jo pariviikkoa aikaisemmin, mutta viimeistely ja huonekalujen siirtely veikin oman aikansa.

terassin laajennus

terassin laajennus

Tämä meidän terassi on ollut tosi pieni ja kun seinä on kahdelta suunnalta auki, on tuuli, vaikkakin kesäinen, tuntunut aina ikävänä läpivetona. Puhumattakaan sateesta, mikä kasteli terassin ja kalusteet.

terassin laajennus

Tässä tilanteessa oltiin toukokuun puolivälissä. Leveyttä ei käytävän ja rinteen takia voitu kasvattaa kuin noin 70cm.
Ongelmana oli myös (tuon hemmetin tukipaalun lisäksi) olohuoneen toinen ikkuna, joka jää terassin sisälle. Halusimme kattaa katon lisäksi seinät ikkunalla tai pleksillä, mutta jos ne kovasti huurtuvat syksyn/talven aikana on näkyvyys olohuoneesta aikalailla rajoitettu. Ja minä kun en muutenkaan tykkää pitää edes sälekaihtimia alhaalla.
Tämä ratkaistiin asentamala kirkkaat pleksit vain neljään ikkuna-aukkoon, eli kuvissa takaikkuna aukkoihin ja seuraavaan kahteen ulkoikkuna-aukkoon. Syksyn tullen tiedämme tästä huurtumisesta sitten enemmän. Jos näkyvyys pysyy hyvänä, jatkamme pleksillä loputkin ikkuna-aukot.
terassin laajennus

pleksi terassille

Tämä kirkas pleksi oli kyllä aika tarkka asennettava, koska naarmuuntuu helposti. Sahauksen ja asennuksen ajan kannattaa pitää suojamuovit paikoillaan. Ulkonäöllisesti ei kyllä erota onko pleksi vai lasi.
Ristikoita ei alunpitäen näihin suunniteltu, mutta reilun parinviikon takaisen myrskyn odottelun seurauksena isäntä teki nämä ristikot tukemaan pleksejä, onneksi ja mukavastihan ne tuohon istuu.

Terassin nurkkaus ennen laajennusta

pleksi terassille ikkunaan
ja sama nyt
Pötköttelysänkynä mökiltä raahattu vanha hetekka ruosteisine jousineen ei mitään talvisäilytystä tarvi.
Melkeinpä kaikki kesäkukat laitoin tänne terassille, helpompi kastella ja lannoittaa näin keskitetysti.
Loppuun hiukan tunnelmaa terassilta.

7 kommenttia:

 1. Olette saaneet niin viihtyisän löhöilypaokan!

  VastaaPoista
 2. Aivan mielettömän ihana terassi.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kiva tuli! Onko tuo terassin kattokin pleksiä? Meillä vähän jotain saman tyylistä suunnitteilla, mutta ilmasto on hiukan eri (Minnesotassa) ja vaatimukset sitämukaa... Mutta tämä inspiroi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Lotta. No todellakin on eri ilmasto, mutta joo, kattokin on pleksiä. pitäiskin laittaa uusia kuvia, kun sisustin sitä uudelleen.

  VastaaPoista
 5. Aina mielenkiintoista lukea, miten muovilevyjä on käytetty. Olemme itse toivoneet jonkinlaista suojaa terassille, ja täytyykin miettiä mikäli pleksi olisi sellainen, joka meidänkin tarpeisin soveltuisi. Teille tuli kyllä kotoisan näköinen terassi.

  VastaaPoista